Isolera och spara pengar snabbt!

Kör du en omväg bara för att spara 10 öre litern när du tankar? Åker du från affär till affär för att köpa tre liter mjölk och få den fjärde gratis? Varför nöja sig med att spara ören och kronor, när du kan spara tusenlappar? Och världens bästa investering ger dig hela 265 % i ränta!

Glasull, stenull och pappersgranulat är antagligen världens tråkigaste material. Färglösa och dammande, och dessutom kliar en del produkter som myggbett. Och bara tanken på att krypande tillbringa flera dagar på den trånga vinden med isoleringsmaterial runt omkring en, tvingar fram svettdroppar i pannan. För att inte tala om hur hett det blir när man befinner sig på vinden iförd heltäckande skyddsdräkt, ansiktsmask, skyddsglasögon och handskar – när det är 25 grader utomhus!
Glöm den hårda arbetsinsatsen och se i stället på isoleringen på samma sätt som Joakim von Anka betraktar sina guldmynt. Beräkningar visar att om en husägare med ett äldre hus på 150 kvadrat meter investerar 8900 kr i isoleringsmaterial och isolerar bjälklaget ovanför krypgrunden, så kan han spara drygt 23 000 kr per år! Det motsvarar en avkastning på 265 procent, och tycks vara världens bästa investering. Men det är inte bara isolering av krypgrunder som ger en stor avkastning. Nästan all isolering är klok investering, vilket du lätt kan konstatera genom att räkna ut vinsten. Drar du sedan bort investeringen från vinsten och delar återstoden med din investering, ser du hur snabbt isoleringen har betalt sig själv. För varje år som du därefter bor i huset tjänar du pengar. och ju längre du bor kvar, desto fler tusenlappar blir det i plånboken.

Många hus har för lite isolering i vindsbjälklaget. Om du vill investera tryggt och säkert och hämta hem en snabb vinst så ska du tilläggsisolera.
”varm luft stiger som bekant uppåt, och det innebär att du bör starta med att böja huvudet bakåt och titta uppåt om du vill spara pengar. Vindsbjälklaget är nämligen en av de byggnadsdelar som det lönar sig att isolera. Beräkningarna ger dig en bra uppfattning om hur du kan tjäna på att tilläggsisolera vindar, tak, snedtak. golv osv. På Internet finns flera kalkylprogram som hjälper dig att räkna ut hur lönsam en arbetsinsats kan vara. Du skriver bara in de värden som gälle för ditt hus. De enklaste programmen finns hos tillverkare av isolering. Dessa program talar dessutom om hur mycket CO2 du sparar. Resultatet kan förändras i både positiv och negativ riktning beroende på om du ka köpa billigare material eller om du kanske måste köpa ytterligare material.